ACTIVITEITEN

samenwerken verbroedert, daarom zijn er tijdens het Besouk Delfshaven verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. Jong en  oud kunnen hier  aan deelnemen. Mensen van allerlei verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op de bouwplaats of aan de knutseltafel. Daarna kun je samen genieten van een welverdiend hapje en drankje.

 

12:00 – 21:00 uur – De Smaak van Delfshaven

Deze huiskamer is een gezellige, overdekte plek op het festivalterrein. Schuif aan bij onze gastvrouwen en gastheren om de Smaak van Delfshaven te proeven. Kies zelf je ingrediënten en voeg deze toe aan de heerlijke Chinese fondue die op tafel staat te pruttelen.

 

12:00 – 18:00 uur – Bamboebouwen
Als het goed is staat er by now al een prachtig bamboebouwwerk bij BeSouk… de poort die Frans van der Horst ontwierp lijkt je welkom te heten op het festivalterrein. Maarrr hij is nog niet af; vandaag zetten we de puntjes op de ‘i’ en daarbij kunnen we alle hulp gebruiken.

 

12:00 – 17:00 uur – Aan de slag met Bouwkeet

Gebruik de grote bamboepoort als inspiratie en ontdek zelf wat er nog meer te maken is met bamboe. Een bril, pennenbakje, sieraden of een mini Eiffel toren… als jij het kunt bedenken, kan je het ook zelf maken in een workshop van Bouwkeet. Bij de Bouwkeet-bakfiets kun je je inschrijven voor de workshops en zien hoe 3D printers werken.

 

12:00 – 18:00 uur – Raden bij de Bieb
Wie tijdens BeSouk de stand van Bibliotheek Delfshaven aandoet gaat echt iets beleven! Durf jij je hand in de kisten te steken om te voelen wat er in zit? En met welk boek heeft dat te maken? Als je alle antwoorden goed hebt win je misschien wel een mooie prijs…

 

12:00 – 18:00 uur – Workshop monoprint maken met Punt 5
Waar speel jij het liefst? Wat is de allerbeste verstopplek hier in de buurt? Waar denk je aan als je aan Delfshaven denkt? Met deze vragen in het achterhoofd maken kindjes tijdens BeSouk een monoprint met Kinderatelier Punt 5. Eerst maak je een tekening van jouw lievelingsplek en dan ga je aan de slag met rollers en inkt. Zo druk je de fijnste plaats in de wijk af!

 

12:00 – 18:00 uur – Rad van Avontuur met Sorgh & Hoop 

Bij de stand van Sorgh & Hoop kunnen bezoekers voor € 2 aan het ‘Rad van Avontuur’ draaien. Spinnen ze goed, dan win je een prijs. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de quiz. Hierin krijg je een minuut lang vragen over de Surinaamse cultuur voorgeschoteld. Beantwoordt jij er genoeg goed, dan mag je nog een keertje draaien en maak je kans op iets leuks.  

 

12:00 – 18:00 uur – Flessenspel 

Ben je wel eens in Marrakech geweest? Zo ja, dan herken je dit spel meteen. Het kan best wel even duren voordat je een fles gevangen hebt, want het lijkt makkelijker dan het is.


12:00 – 18:00 – Breien bij Textielatelier EVA

De Buitenboel is een organisatie voor vrouwen-empowerment. Zij proberen vrouwen meer te betrekken bij de buitenruimte om hen heen. Speciaal voor BeSouk strijkt het Textielatelier neer bij De Buitenboel en kun je er even goed ontspannen tijdens een breisessie.

 

12:00 – 18:00 – Lampenkapjes ontwerpen met Makerdam

In een creatieve en technische workshop van Makerdam maak je maken in een paar uur een lampje uit LED-lichtjes en afval. De workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen en draait om het meedoen en meedenken bij het creatieve proces. Er is geen eerdere maakervaring nodig, dus ook mensen met twee linkerhanden kunnen aansluiten. Iedereen mag z’n ideeën op tafel gooien en samen ga je aan de slag om een zo mooi mogelijke lamp te maken.

 

Besouk_Festival_2016-246

 

12:00 – 20:00 – Pannenkoeken bakken

Al dat bouwen, knutselen, verven en spelen maakt hongerig. Daarom kun je de hele middag zelf pannenkoeken bakken én opeten op het festivalterrein! Hmmm… wat doe jij erop?

 

12:00 21:00 uur – Brood bakken 

Al dat dansen op die heerlijke muziek, kletsen met gezellige mensen en meeknutselen met de kinderen maakt hongerig! Daarom kun je de hele middag brood bakken boven een vuurtje op het festivalterrein! Zal je deegje rijzen?

 

12:00 – 21:00 uur – Beekhuizen Bindt 

Rotterdammer Willem Beekhuizen heeft een opmerkelijk beroep: bijzondere ontmoetingen organiseren. Omdat dergelijke kennismakingen veelal spontaan beginnen host Willem tijdens BeSouk zijn eigen cafeetje, waar hij koffie schenkt en met mensen kletst. Gedurende de dag voegen de Raad van Park 1943 en de Coöperatie Delfshaven zich bij hem op het terras.


12:00 – 21:00 uur – Sneaky Fitness

Sneaky Fitness ontwerpt en plaatst toestellen in de wijk om toevallige passanten stiekem te laten bewegen. Speciaal voor Besouk hebben ze een rode-knoppen-parcours ontwikkeld, waar je samen met je vrienden, familie en kinderen kunt strijden om het dagrecord! Ga jij de uitdaging aan?


12:00 – 14:30 & 15:30 tot 18:00 uur – Workshop vliegers maken 

Werk tijdens BeSouk mee aan de vliegers voor Wereldvrede Vliegerdag op 8 oktober. In een workshop van het Dakpark bepaal je of ‘ie blauw wordt zoals de lucht, geel zoals de zon of toch groen zoals het gras? Of ga je voor een mix van bonte kleurtjes? Tijdens het vliegerfestival kun je je eigen geschilderde vlieger weer ophalen en dan natuurlijk ook meteen testen. 

 

12:40 – 13:10 uur & 13:50 – 14:20 uur – Bucket Drumming met Bennie Semil

De middag is pas net begonnen, maar bij BeSouk gaan de voetjes al van de vloer tijdens  de workshop Bucket Drumming.  De ervaring leert dat trommelen op buckets evenveel plezier oplevert als trommelen op een drumstel. De workshops zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassen deelnemers. Voor het trommelen op de bucket worden professionele houten drumstokken gebruikt. Doordat je bucket op verschillende manieren neerzet kun je er allerlei geluiden uithalen. Wedden dat niemand stil blijft zitten?

 

13:00 – 14:30 uur – BOToUr: op wijksafari in Bospolder-Tussendijken

De enthousiaste stadsgids Ferrie Weeda neemt je mee op wijksafari en laat je kennismaken met het Bospolder-Tussendijken van toen en nu. Luister naar de verhalen van ondernemers, raak in gesprek met bewoners en – last but not least –  proef lekkers van de locals! Ferrie’s wijksafari is gezellig en op alle vlakken verrassend. De tourstart bij de buspaal op BeSouk.

 

13:30 – 21:00 uur – Stroop presenteert: Bordspellenmiddag 

Pionier van het Westen, Paul Mulders, organiseert zijn beroemde bordspellenavond nu eens in de middag op BeSouk. Vanaf 13:30 uur kun je meespelen onder het genot van kleine stroopwafeltjes. Heb je thuis een tof spel liggen? Neem het gerust mee! We stoppen pas als we geen spel meer kunnen zien…

 

14:00 – 16:00 uur – Ravottuh op BeSouk 

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven en lekker ‘Ravottuh’ op het festivalterrein. Met Ravottuh de natuur ontdekken en beleven ze de natuur door samen te bouwen, spelen, onderzoeken, vies te worden en vooral veel plezier te beleven. Tijdens BeSouk speur je naar diertjes, bouw je een boot en maak je de mooiste modderkunst.

 

Besouk_Festival_2016-211